Over Koekla

Welkom bij Poppentheater Koekla, opgericht in 2000 door de creatieve talenten Christina Boukova en Gilian Dierdorp. Ons theater brengt traditionele sprookjes en eigentijdse thema's samen in levendige voorstellingen die jong en oud betoveren.


Christina Boukova, afkomstig uit Odessa, heeft een rijke artistieke achtergrond. Vanaf jonge leeftijd actief in het Staats Poppentheater en al meer dan 20 jaar actief in Nederland. Gilian Dierdorp, geboren in Amsterdam en opgeleid aan de kunstacademie, creëert onze prachtige decors en zorgt voor de technische uitvoering van de shows.


Onze missie bij Koekla is om handgemaakte poppen tot leven te brengen in magische voorstellingen die de verbeelding stimuleren. We streven ernaar om niet alleen te entertainen, maar ook educatieve waarde te bieden via interactieve workshops die bij onze voorstellingen passen.

Voorstellingen en prestatie

Onze Voorstellingen

Elke voorstelling is een compleet avontuur, waar muziek, licht en geluidseffecten samenkomen om een betoverende sfeer te creëren. Onze voorstellingen bevatten altijd thema's zoals vriendschap, moed, samenwerken en grenzen stellen. Van intieme optredens in lokale gemeenschapscentra tot grootschalige internationale festivals, Koekla reist door Nederland en ver daarbuiten om de magie van het poppenspel te verspreiden.Onze Prestaties

We zijn trots op de erkenning die we hebben ontvangen voor ons werk, waaronder awards voor 'Outstanding Drama', 'Design and Puppets', en 'Best Children Performance'. Elk jaar voegen we nieuwe, spannende producties toe aan ons repertoire, waarbij we altijd streven naar innovatie en kwaliteit.

Christina verteld over Koekla